Isten hozott a KITT honlapján!

Görgess lentebb! ⤵

A következő alkalomig hátralévő napok száma

A rendezvény támogatója a Cartographia.

A KITT-ről röviden

A Keresztény Iskolások Tájékozódási Túrája (röviden, KITT) egy olyan csapatverseny, ahol megismerheted, hogy milyen iránytűvel és térképpel tájékozódni egy ismeretlen helyen. Megismerheted azt az érzést, hogy milyen az, amikor eltévedsz, de azt is, hogy milyen az, amikor visszatalálsz a helyes útra! Rájössz, hogy ennek a túrának a lényege nem a győzelem, hanem az az élmény, amit a legjobb barátaiddal együtt, közösen élhetsz át. Megismerkedhetsz más, hasonló érdeklődésű emberekkel, más‐más intézményekből, az ország legkülönbözőbb helyeiről. Megismerheted saját magadat! Azt, hogy mennyire vagy képes alkalmazkodni, mennyire vagy csapatember, mit jelent részének lenni egy olyan csapatnak, amely közösen küzd egy cél érdekében!

19

év

30

alkalom

12

tájegység

~4800

résztvevő

~1600

kijavított menetlevél

A rendezvény a természet szeretete és annak méltó használata köré épül. Az esemény nyitott minden min. 12, max. 20 éves középiskolai tanuló számára, aki elfogadja a túra szellemiségét, és a kalandok átéléséért és nem azok előidézéséért jön el.

A túra minden évben kétszer, tavasszal és ősszel kerül megrendezésre hazánk különböző tájegységeiben. Ha kedvet kaptál, hogy te is részt vegyél ezen a különleges eseményen, kövesd oldalunkat, mert hamarosan itt jelentkezünk Magyarország egyetlen keresztény diákoknak szervezett tájékozódási túrájának részleteiről!

Közösségi média

Kattints az ikonra, hogy megnyisd az oldalt.

A tájékozódási túra jelentése

A rendezvény folyamán különféle ellenőrzőpontokat kell majd érintenetek a csapatotokkal, ahol kérdésekre kell feleletet adnotok, vagy logikai, fizikai feladványokat kell megoldanotok. Mindez nem feltétlenül időre megy, inkább a megfelelő stratégiátoknak köszönhetően szerezhettek majd plusz pontokat. Azt azonban tudni kell, hogy a túra jelentős része éjszaka zajlik. Az első csapatok pénteken ~20 órakor startolnak el, így nagy szükség van a megfelelő állóképességre és felkészültségre is!

Amire számíthatsz

Táv: 10‐80 km (stratégiától függ)
Szintidő: 14-16 óra
Tájegység: minden alkalommal változó
A verseny jellege: Kötetlen pályás, stratégiai, tájékozódási csapattúra.

Túra információ

A túrát 14 éves kor fölött ajánljuk. A rendezvényre 3-6 fős csapatok jelentkezhetnek. A KITT nevezési díja 4500 Ft/fő. Ezen össze tartalmát lentebb görgetve láthatod. A rendezvény alatt a szervezők folyamatos készenlétben állnak telefonon, valamint autóval is, az esetlegesen eltévedt vagy lesérült csapatok vagy résztvevők mentésére. A bázison a túra teljes időtartama alatt biztosítjuk a szakképzett egészségügyi ellátást! A részletes túraszabályzat elérhető ide kattintva.

Mit tartalmaz a nevezési díj?

az egyedi túrapólót

a szervezői költségeket

a szombati meleg ebédet

a nyomdai költségeket

a túrabázis bérleti díját

a túra alatti egészségügyi ellátást

a túra karszalagot

a checkpointokon osztott frissítőket

A túra menete

 1. A túra első napján, pénteken 17 óra és 19 óra között minden résztvevő csapat megjelenik a túrabázison.

 2. A regisztrációnál a csapatok ellenőriztetik a nevezési lapon elküldött adataikat a szervezőkkel, leadásra kerülnek a szülői engedélyező nyilatkozatok. Ekkor a résztvevők átveszik a túrapólókat és a túra-karszalagokat.

 3. Ezután a sikeresen beregisztrált csapatok lepakolnak a túrabázison.

 4. 18 órától meglepetés vendég tart előadást az érdeklődőknek.

 5. 18:45-től rövid elcsendesedés és közös éneklés az kihívásokra való hangolódás jegyében.

 6. 19 órától közös eligazítást tartunk, melyen ismertetjük a túra sajátosságait, a legfontosabb szabályokat. Ekkor kerül kihirdetésre a rajtsorrend is.

 7. A csapatok 19:30 és 31:30 között rajthoz állnak, az eligazításon kihirdetett véletlenszerű sorrendben. Ekkor a csapatok megkapják a menetlevelet, amire feljegyzésre kerül a start pontos ideje, innentől indul a csapat rendelkezésére álló 14-16 órás szintidő.

 8. A résztvevők kötetlen, jelzett turistaúton járják be a pálya saját maguk által meghatározott részét, miközben próbálnak minél több, plusz pontot jelentő objektumot megtalálni. Az „őrzött” állomásokon a pontőrök frissítővel (meleg tea, szörp, nápolyi stb.) várják a csapatokat. Itt egy-egy szellemi/fizikai feladatot oldhatnak meg a csapatok, melyek sikeres teljesítése plusz pontot jelent.

 9. A szintidő lejárta előtt a csapatok visszatérnek a túrabázisra, leadják menetlevelüket és átveszik a túra teljesítését igazoló emléklapot.

 10. Célba érkezés után minden csapattagot meleg egytálétellel kínálunk. (pl. paprikás krumpli, gulyás)

 11. Szombat délután az eredményhirdetés során minden helyezett megkapja az oklevelét, a kupát és az érmeket. Itt kerülnek kiosztásra a jobbaknak járó különdíjak is.

 12. Az eredményhirdetés után mindenki segít a környezete rendberakásában. Majd hazautazás szombaton ~14-16 órától.

A legnagyobb elismerés nekünk az, ha a résztvevők méltatják a túrát.

"Talán ez az egyik olyan program, amit mindig nagyon várok és ha szóba jön, hogy esetleg elmarad, akkor szomorú leszek. Hálás vagyok, hogy a kitt-nek én is része vagyok, itt erősödött már meg régi barátságom és új barátokat is találtam. Ez a világ legjobb programja. KÖSZÖNÖM <3"

Mit kaptál a KITT-től?

„Hogy negyven felett is van élet. ;-)”

„Kitartást, elismerést, ismerkedést, és sok-sok szenvedést ami végül jó emlékként maradt meg.”

Miben kellene fejlődnie a túrának?

"Nem írom azt, hogy semmiben, de nincsen nagyon rá szükség. A szervezés jó, a szállás jó, és persze a hangulat is."

"Semmiben, mert minden nagyon király volt."