KITT - Gyakran Ismételt Kérdések

Nem vagyok még gimnazista, mehetek?

A túrát elsősorban valóban középfokú oktatásban résztvevő diákoknak szervezzük. No nem azért, mert nem szeretnénk az ált’ sulisokat, de a túra extrém körülményei miatt ezt nektek még nem ajánljuk. Amennyiben mégis mindenképp szeretnél jönni, ajánljuk, hogy kérd meg valamelyik nagykorú (min. 20 éves) hozzátartozód, hogy csatlakozzon hozzátok kísérőszemélyként! A túrára csakis a 12. életévét betöltött személy jelentkezhet!

Hány km-es a túra táv?

Nincs előre megszabott táv, pont ez a KITT lényege. Ha jobban megszeretnéd érteni a túrát, olvasd el a kezdőlapon található túra leírást!

Hány óra a szintidő?

Minden alkalommal változó, de mindig 12 és 17 óra között mozog. A szintidőt a túrát megelőző eligazításon közöljük a résztvevőkkel.

Milyen cuccokat vigyek a túrára?

Mi a következő eszközöket várjuk el tőled és a csapatodtól: Csapatonként kötelező: a tájegység turistatérképe, mobiltelefon (feltöltött kártyával és akkumulátorral) papír, toll Egyénileg kötelező: láthatósági mellény, vizes palack (1,5-2 liter folyadékkal), elemlámpa (tartalék elemmel), váltócipő vagy papucs (a bázisra nem lehet túra bakancsal belépni), 1 napi hideg élelem, bögre (az állomásokon adott frissítőhöz) De ajánljuk, hogy hozd el a következőket is: váltóruha, mosakodási eszközök (zuhanyzáshoz), polifoam, hálózsák.

Hogyan tudom beváltani ajándék kuponomat/voucheremet?

Amennyiben rendelkezel kedvezményre vagy ingyenes részvételre jogosító kuponnal, akkor ezt a regisztrációs űrlapon a “Megjegyzés” menüpontban jelezd! Ez esetben az űrlap kitöltése után érkező automatikus levelet hagyd figyelmen kívül. Hamarosan másik üzenetben felvesszük veled a kapcsolatot a kedvezményed érvényesítésének érdekében. A kedvezményeink felhasználásának részletes szabályait itt éred el: katt ide!

Ha csúnya az idő mikor lesz megtartva a túra?

A KITT-en nincs olyan, hogy csúnya idő. Minél jobban esik az eső, szakad a hó, fúj a szél annál izgalmasabb lesz a túra.

Kezdő vagyok, kibírom?

Az elmúlt 15 évben pár zúzódáson kívül komolyabb baleset nem történt, így ígérjük túléled. Viccet félretéve, válasszatok olyan útvonalat amit nem éreztek megterhelőnek, így elkerülve az esetleges balesetet. Amennyiben mégis lesérülnétek a vadonban, hívjátok az eligazításon megadott vészhívót és a segítségetekre sietünk.

Nincs bankszámlám, tudok a helyszínen kp-ban fizetni?

Erre sajnos a múltbeli rossz tapasztalatok miatt nincs lehetőség. A regisztrációs űrlap kitöltse nem kerül semmibe, de mire eljön a túra napja a csapat meggondolja magát és nem jön el. Mi viszont leszerveztük ugyan úgy nekik a szombati ebédet, legyártottuk a túrapólót stb. Reméljük megérted, hogy helyszíni fizetésre ezért nincs lehetőség. Tanácsoljuk, hogy kérd meg egy ismerősöd, rokonod, hogy utalja át az összeget, te pedig add oda neki kp-ban.

Ha nem megyünk el visszakapjuk a nevezési díjat?

Ugyan ti nem jöttetek el a túrára, de mi a túrapólót ugyan úgy legyártottuk, megfőztük a szombati ebédet stb. Ezért a nevezési díjat semmilyen esetben sem áll módunkban visszautalni. Azonban, hogy ne legyetek csalódottak, felajánljuk, hogy a következő KITT-en a nevezési díj kifizetése nélkül vehettek részt egy ugyan olyan fős csapattal. Ez csak abban az esetben érvényes, ha újra regisztráltok a túrára!

Van szállás a résztvevők számára?

Ugyan pihe-puha ágyat nem-tudunk nyújtani, de ha hozol polifoamot, hálózsákot szombaton délelőtt az eredményhirdetésig (kb. 14 óra) a túrabázison nyugodt körülmények között hajthatod álomra fejed.

Vihetem a kutyusom?

Várjuk bátran, ha úgy érzed bírni fogja a távot és nem okoz problémát a többi résztvevőnek. Azonban a túrabázisra sajnos nem-tudod behozni az ebet, de az épület előtt biztos lesz hely ahol kint tudod hagyni az eligazítás alatt.

Lesz a túrabázison zuhanyzási lehetőség?

Ez minden évben változó, de legtöbbször van.

Kell valamilyen orvosi igazolás a túrán való induláshoz?

Nem szükséges, ám mindenki a saját felelősségére indul, vesz részt az eseményen.

Mi lesz ha nem bírom?

Beszéld meg a csapatoddal, hogy csak te vagy az egész társaság adja fel a túrát. Ha csak te adod fel az -50 pontot ér a csapatnak, de nem zárjuk ki őket, ha az egész csapat, akkor az eddig megszerzett pontjaitok mind elvesznek. Ezután hívd az eligazításon megadott vészhívót és gyalogolj ki a legközelebbi műútig. Itt várd meg a szervezőket, ne türelmetlenkedj! A hegységek kanyargós közútjain az odajutás akár 1 óra is lehet.

Mit tegyek ha valaki lesérült a csapatomban?

Először is, ne ess kétségbe! A lehető legsürgősebben hívjátok az eligazításon megadott vészhívón a szervezőket. Ezután juttassátok el a sérült csapattagot a legközelebbi műútig. Itt várjátok meg a szervezőket, ne türelmetlenkedjetek! A hegységek kanyargós közútjain az odajutás akár 1 óra is lehet. Addig is, ha a közelben van csekpont, kérjétek el a pontőröktől az elsősegély felszerelést!

Speciális étrendem van, hogy jut így szombaton nekem az ebédből?

Ha előre jelzed egyedi étkezési igényed (laktóz, glükóz érzékenység, vegaság stb.) akkor tudunk készülni a te ebédedre is. Azonban, ha csak a helyszínen jelzed ezt felénk, már nem-tudunk számodra egyedi ebédet készíteni.

Reméljük megtaláltad kérdésedre a választ, ha mégsem, küldd el az info@kittesek.hu e-mail címre és mi hamarosan megválaszoljuk azt.